Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Sådan køber du nyt akvarie

Går du og leger med tanken om at købe et nyt akvarie, så er her nogle gode råd til førstegangskøbere. Et akvarie er nemlig ikke bare et akvarie.

Valg af akvarie

Har du ikke haft et akvarie før, er der flere ting, du bør være opmærksom på. To essentielle overvejelser handler om akvariets størrelse og placering samt hvilken type fisk, du som førstegangskøber, bør vælge.

Størrelse og placering

Inden for akvarier findes der forskellige størrelser, materialer og former. Akvariets størrelse afhænger af, hvor meget plads, du har, men også af temperament. Nogle akvarister er til de helt store, mens andre foretrækker et mindre akvarie. Som nybegynder kan et stort akvarie være en stor mundfuld, og det kan derfor være en fordel at starte op med et mindre akvarie på f.eks. 50 liter. Får du smag for fiskens forunderlige verden, kan du på et senere tidspunkt opgradere.

Som udgangspunkt siger man, at jo mindre akvarium, desto mere vedligeholdelse. Har du endnu ikke gjort dig overvejelser om størrelsen, bør du tage dette in mente.

Akvariets design skal der også tages stilling til. Akvarier fremstilles i dag i flere forskellige former, farver og materialer. I dit valg bør du igen tage hensyn til akvariets placering i hjemmet, og hvad der stilmæssigt passer ind hjemme hos dig. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Valg af fisk

Størrelsen af akvariet afhænger også af hvilken type fisk (samt størrelse og antal), du påtænker dig at købe. Der findes over 1000 forskellige fiskearter, så det kan være svært at vælge – især som førstegangskøber. Et godt råd til nybegynderen er at vælge det, man kalder for en selskabsfisk. Selskabsfisk, såsom guppy og neonfisk er nemmere at vedligeholde og holde liv i modsat de til mere sjældne fisk.

Se et spændende udvalg og find dit nye akvarie her!

Share

Leave a Reply