Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Giv katten frihed med en kattedør

Du kan snildt tage på ferie hvis du har installeret en sureflap til din kat (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Du kan snildt tage på ferie hvis du har installeret en kattedør til din kat (foto: petworld.dk)

Det kan være rart med muligheden for at give din kat noget frihed, når den gerne vil ud og ind igen. Derfor er det rart, at den kan gå ud som det passer den.

Prøv med en kattedør

Du kender måske til den ubeslutsomme kat. Så vil den ind, og så vil den ud. Og så ind igen. Og hver gang betyder det, at du skal rejse dig fra sofaen, spisebordet eller skrivebordet for at lukke katten ind eller ud. Det kan blive irriterende i længden, og derfor kan det være rart at give katten den frihed, at kunne gå ud og ind på egen hånd.

Den frihed kan både dig og din kat få med en kattedør. Det betyder at katten selv kan gå ud, og at du ikke skal afbryde, det du har gang i for føje for katten, når det passer den, og ikke dig.

Katten er et forholdsvist selvstændigt dyr, og det betyder, at den godt kan være væk i mange timer, og måske flere dage. Derfor kan det også være rart at have nogenlunde styr på at katten er i nærheden eller om den ikke er. Det kan du gøre ved at sætte en klokke på enten katten eller kattedøren. På den både vil du kunne høre tydeligt, når katten går ind og ud.

Selvom det er en dør, der er beregnet til katte, kan du også bruge den til din mindre hund. Dog er der måske nogle andre foranstaltninger, du skal tage hvis du vil bruge den til din hund. Hunde er hjemmedyr, men ofte også eventyrlystne, hvis de har muligheden. Derfor er det en god idé – hvis du bruger den til din hund – at sørge for at den ikke kan rende frit rundt i området, men stadig er indhegnet, når den kommer ud.

Mange muligheder

Der er mange muligheder, når det kommer til en katte dør. Der er de nemme, du sætter i og så kan katten gå ud og ind. Du kan også prøve med de mere avancerede kattedøre, der kan registrere hvem, der vil ud, og derved vil det ikke være muligt for hunden at gå ud.

Se hvor du kan købe en kattedør her

Se andre tilbud på kattelemme her:

Find kattelemme i både glas og træ hos StayWell

Gør livet lettere for dig og katten med en kattelem

 

 

Share

Leave a Reply