Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Dette skal der stå på din hunds hundeskilt

Det vigtigste hundeudstyr (foto petworld.dk)

Et hundeskilt er en nem måde at sikre din hund på (foto: billigdyrehandel.dk)

Et hundeskilt er en lille plade, der kan hænge i din hunds halsbånd, så fremmede kan finde ud af, hvad hunden hedder, og hvor den hører hjemme. Ofte bliver funktionaliteten af et hundeskilt dog sat til side for at finde et flot design, men det er ikke smart. Faktisk er det i Danmark og flere andre lande et lovkrav, at man har mærket sin hund med nogle bestemte oplysninger, og disse skal helst sidde i et hundeskilt på halsbåndet. Følger du rådene i denne artikel, er du godt på vej til at øge din hunds sikkerhed.

Skriv navn og adresse på dit hundeskilt

Fra lovens side er det et krav, at man som minimum oplyser sit navn og adresse på ens hunds hundeskilt, så eventuelle findere af en løssluppen hund kan sørge for, at hunden leveres tilbage til dens retmæssige ejer. Der er ikke yderligere krav til et hundeskilt, men der er dog andre ting, der kan være værd at overveje at sætte på ens hundeskilt, så venlige folk har mulighed for at kontakte én, når ens hund løber væk hjemmefra. Da de fleste hunde stikker af i ny og næ, er det rart at have sit hundeskilt på plads.

Brug dit mobilnummer på dit hundeskilt

Selvom det ikke er et krav fra loven, at der står dit telefonnummer på hundens hundeskilt, er det en rigtig god idé. Et mobiltelefonnummer på et hundeskilt kan hurtigt gøre en stor forskel, og man vil nemt kunne få fat på en hunds ejer, hvis der står et mobiltelefonnummer i et hundeskilt i halsbåndet. Der er derfor masser af grund til at købe et godt hundeskilt, hvor der er plads til alle de rigtige oplysninger, der gør, at din hund kan komme hjem, hvis den løber væk hjemmefra. Vælg også et hundeskilt, der ikke er for stort eller har skarpe kanter, så din hund ikke kan komme til skade på det.

Find et hundeskilt her

Se flere tilbud her:

Hundemad, lækkert – selv med gule skilte

Der findes mange forskellige halsbånd til hunde

Share

Leave a Reply