Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Hundehuse giver varme og tryghed til udehunden

En udehund skal kunne søge læ, her hjælper et hundehus (Foto Petworld.dk)

En udehund skal kunne søge læ, her hjælper et hundehus (Foto Petworld.dk)

Mange hunde bor inden for sammen med deres ejere, men der er også hunde, der går ude det meste af tiden. Hvis din hund går ude på fuldtid, så er det vigtigt, at den har et lunt og trygt sted at sove om natten. I et hundehus kan den ligge i læ for regn og vind, og hunden vil elske at kunne krybe ind i sin egen lille hule.

Hvis din hund kun sover ude i sommermånederne, er et hundehus stadig en god idé. Det kan stadig regne meget om sommeren, og natten kan stadig være kølig. Desuden er det vigtigt for hunden at have et sted, der er dens eget. Hunde har det med at udvælge steder, hvor de godt kan lide at ligge. For mange hunde falder kærligheden på hundekurven, men det kan også være en bestemt stol eller en bestemt krog i huset eller lejligheden.

Lad hunden være herre i eget hundehus

Når hunden har vænnet sig til sit hundehus og fundet ud af, at det er dens eget, så er det vigtigt at respektere dette rum. Når hunden har lagt sig ind i hundehuset skal man altså ikke forstyrre den eller tvinge den til at komme ud. Den har lagt sig derind af en grund. Måske fordi den er træt, eller fordi der har været mange mennesker at forholde sig til. Det kan være til en familiefest, hvor der pludselig er mange ansigter og dufte. Måske er der også mange børn, der gerne vil lege, og det kan stresse hunden. Når den kryber i skjul har den trukket sig, og så skal den have fred.

Hundehusene kan have alle udformninger. Det kan man se her. Nogle er meget humoristiske, andre efterligner et almindelig menneskehus, og så er der dem, der bare er helt diskrete. Det vigtigste er, at hundehuset er vandtæt, og at det har en vis grad af isolation. Hvor meget afhænger af, hvor meget din hund ligger ud og på hvilket tidspunkt af året.

Læs også disse indlæg:

http://lefthand.dk/hundehus-et-sted-for-din-hund-at-vaere/

http://lefthand.dk/et-hundebur-er-hundes-andet-hus/

http://lefthand.dk/menneskets-bedste-ven-skal-have-et-hundehus/

Share

Leave a Reply