Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Kattefoder skal være sundt og næringsrigt

Din kat fortjener den bedste næring (foto petworld.dk)

Din kat fortjener den bedste næring (foto petworld.dk)

Når din kat er drægtig, har den brug for mere energi igennem føden, end når den er en helt almindelig huskat. Det samme gælder, når den er en lille, ny killing. Så har den brug for al den energi, den overhovedet evner at indtage.

Derfor er det vigtigt, at du som ejer stiller dette til rådighed for den. Hvis ikke katten får den føde, den har brug for, kan det gå udover dens helbred. Altså er det vigtigt, at man som ejer lægger mærke til dens behov.

Katte hvis helbred halter har for eksempel en tynd pels, der af og til falder af i totter. Den kan også være fedtet eller ubehagelig at ae, samtidig kan katten selv føle sig irriteret, fordi den har fået eksem på sin hud. Derudover får katte med dårligt helbred tit dårlige tænder og tandkød. Som en god ejer er man opmærksom på sin kats ernæringsmæssige behov.

Forskel på katte

Som der står ovenfor kan der altså være forskel på katte. I sidste ende handler det om at finde en vitaminrig kost, der holder din kat på rette spor.

Hvis den ikke er særlig interesseret i at indtage tørfoder, kan du prøve med vådfoder i stedet. Kattefoder er meget forskelligt alt efter konsistens, og nogle katte er altså mere til det klistrede end andre. Det bedste råd er et holde øje med, hvor meget din kat spiser, og hvordan den ser ud til at have det.

Måske er den glad for tørfoder og spiser rigeligt – og alligevel ser den drøj ud. Det kan være fordi, den har brug for foder med flere eller andre slags vitaminer. Hvis du er i tvivl, er det altid en god ide at undersøge varedeklarationen eller kontakte dyrelægen. På den måde finder du det kattefoder, der gør din mis fornøjet.

Se et udvalg af kattefoder her

Share

Leave a Reply