Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Vælg hundefoder med den rigtige næring til din hund

Hunden skal ikke bare have hvad som helst (foto petworld.dk)

Hunden skal ikke bare have hvad som helst (foto petworld.dk)

Din hund skal helst kunne løbe hurtigere end dig. Det skal de fleste slags hunde i hvert fald. For at sikre at du ikke kommer over mållinjen først, skal der det rigtige hundefoder i hundeskålen.

Hvad det rigtige hundefoder er afhænger naturligvis af, hvilken hund du har, og om den har yderligere særlige behov. Hvis den for eksempel er hvalp, har den ligesom babyer brug for føde, der er særligt let at optage. Eller risikerer den at får tynd mave, og du risikerer at skulle ned på knæ med lidt for mange karklude.

Hvad din hund har behov for kan altid læses på varedeklarationerne på hundefoderet. Der står kosttips, tit også motionstips og vejledninger til, hvor meget foder, din hund dagligt bør indtage.

Én ting, der dog står på alle pakkerne er, at din hund skal have kød. Igennem kød får din hund proteiner og fedt, som er helt centrale næringskilder for hunde generelt. Hvis ikke dette står på posen til dit hundefoder, er det en god ide at skifte det ud.

Hundefoder efter hundens smag

En luksus, som mange hundeejere giver deres hunde, er resterne fra aftensmaden. Måske endda et separat tilberedt måltid. Det er ikke nødvendigvis den eneste løsning, hvis man gerne vil værne lidt ekstra om vovsen.

Almindeligt hundefoder kan være lækkert helt i sig selv. Det handler bare om at finde det, der smager din hund. Når den da ikke længere er interesseret i dette, kan det nemt skiftes ud. For eksempel fra lam til kylling. Når du smører din hunds smagsløg er den gladere, end du tror. Hunde kan ligesom mennesker godt lide variation.

Næringen i hundefoderet skal i sidste ende altid være på sin plads. Kødet står i højsædet – men det samme gør optageligheden også (også for voksne hunde). Jo bedre hundefoderet optages i din hunds krop, jo mindre afgiver den og jo mindre behøver du faktisk at købe. I længden kan gode råvarer vise sig at være en rigtig god investering.

Læs mere om hundefoder her:

Hundefoder kan give glæde

 

Share

Leave a Reply