Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Læs her om kaninløbegårde og at have kaninen med ud

Tag kaninerne med ud i sommerluften (foto lavprisdyrehandel.dk)

Din kanin har rigtig godt af en løbegård (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Om du har din kanin i et bur indendørs eller udendørs, kan de få brug for at komme lidt ud og løbe rundt. En løbegård er derfor en rigtig god idé. Som kæledyrsejer har man ansvaret for, at de små dyr har det så godt, som overhovedet muligt. Derfor har de nogle gange brug for at få lidt luft og lidt ekstra motion. Det er ikke alle, der har mulighed for at have deres dyr i et stort bur udenfor altid, men derfor kan man sagtens gøre det lidt godt for sin kanin. En løbegård behøver ikke at fylde så meget. De fleste kan slås sammen, så de ikke fylder, når de ikke er i brug. Fordelene er ligeledes, at du kan tage kaninen med ud på græs, også selv I ikke har en stor have. Du skal dog altid huske, at kaniner ikke har godt af at få for meget direkte sol. Kaniner har brug for at kunne søge skygge og ly. Dette kan løses på flere måder. En måde er, at du kan købe et overdække til løbegården, så solen ikke kommer til at stå direkte ned på kaninen. En anden løsning er, at du kan huske at have et lille gemmested til din kanin. Dette er altid en god idé, fordi kaniner i naturen lever i huler. Hvis de føler sig udtrykke, vil de hurtigst muligt søge ly i deres huler. Det vil de også gøre, når vi har dem som kæledyr. Så giv din kanin mulighed for at gemme sig lidt. Så bliver den ikke så stresset.

Godt sted for kaninen

Ligeledes er det også meget vigtigt, at kaninen har adgang til frisk vand. Når du har den med ude i varmen bliver kaninen, som mennesker, naturligt mere tørstig. Så søg for, at den har vand og måske også lidt foder.

Hvis du har mulighed for at have din kanin uden for, så kan du overveje at købe et kaninbur, hvor der også er løbegård. Det har den fordel, at din kanin selv vælger, hvornår den har lyst til at være ude eller inde. Det kan være en god idé at gøre det til en vane så, at man ikke kommer ind til kaninen, når den er indenfor. Kaniner er vant til at gemme sig i deres huler, når de har brug for tryghed. Lad derfor din kanin få den ro, som den har brug for. Og lad den komme ud til dig, når den har lyst til at snakke og blive kælet med.

Du kan finde et stort udvalg af kaninløbegårde og -bure her

Se mere tilbehør til kanin her:

Der findes mange forskellige varianter af et kaninbur

Det er altid en stor fordel for din kanin med et udendørs kaninbur

 

Share

Leave a Reply