Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Kattetilbehør skal aktivere og underholde din kat

Mange slags kattetilbehør kan gøre din kats liv sjovere (foto lavprisdyrehandel.dk)

Mange slags kattetilbehør kan gøre din kats liv sjovere (foto lavprisdyrehandel.dk)

Katte er et kvikt og hurtigt opfattende dyr, og det stiller krav til dig som ejer. Husk alatid at holde øje med anbefalinger fra kattens værn. En kat, der keder sig, bliver destruktiv, og derfor skal du sørge for at aktivere din kat. Det kan du gøre på mange måder, og deres findes et kæmpe marked for forskelligt kattetilbehør, der gør arbejdet lettere.

For dig, der gerne vil gå nogle ture med katten, findes der halsbånd og snor. Det er en form for aktivering, der virkelig involverer dig som ejer, men det kan være rigtig hyggeligt at gå ture med sin kat. Hvis du vil aktivere katten i hjemmet findes der mange forskellige former for legetøj. Mus, der hænger fra en pind i en snor, er en klassiker, fordi du kan styre pinden, så der rigtig kommer liv i musen. Det elsker katte. Legetøjet er altid meget opfindsomt og i materialer som pels og fjer, der gør det rigtig livagtigt.

Kradsetræet er kongen af kattetilbehør

Et stykke kattetilbehør, som man ikke kan overvurdere, er kradsetræet. Katte har fra naturens side et behov for at rive i ting. Køre deres små, skarpe kløer ned af paneler og sofaer til stoffet hænger i laser. Det er rigtig ærgerligt at komme hjem til ødelagte møbler, men for katten er det nærmest en sport, hvor den skal markere sit territorium og vise, hvem der bestemmer.

Med et kradsetræ har du givet katten et rigtig godt alternativ til dine elskede møbler. Du kan aktive lære katten at bruge det, hvis du løfter den hen foran kradsetræet og fører den poter op til det. Vis med blide bevægelser, hvordan poterne skal køre ned ad kradsetræet, og katten vil hurtigt forstå, hvad det handler om. Du kan også stænke kradsetræet med dufte, der virker tiltrækkende på katte, så den vil blive draget af det automatisk. Så kan du hurtgit få vænnet katten af med at ødelægge dine møbler.

Et andet godt stykke tilbehør er en kattebakke, som jeg har skrevet om her og her.

Share

Leave a Reply