Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Inviter mejserne ind i haven med fine mejsekasser

Vildtfugle i haven er fantastiske! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Vildtfugle i haven er fantastiske! (foto: lavprisdyrehandel.dk)

Intet er skønnere end en have en pippende fugle og søde fugleunger. Det giver liv og det er spændende for både voksne og børn at følge med i. En nem fugl at få til at komme i din have e mejsen.

Mejser er en del af Padidae familien, hvor der er 56 arter af små spurvefugle. Mejsen er altså en lille fugl, der måler omkring 11-14 centimeter og når du køber mejsekasser, skal de derfor ikke være for store. Mejser er livlige skovfugle, men kan også komme forbi haven sammen med gråspurvene. Mejserne er grønne, brune eller grå med en lysere undersige og med ofte kontrasterende sorte og hvide partier i hovedet. Udover Danmark er de udbredt i resten af Europa, Nordamerika og store dele af Asien og Afrika.

Når du sætter en eller flere mejsekasser op, er det vigtigt du sætter dem ordenligt op og at kassen du sætter op er i god kvalitet. Mejserne har nemlig kvalitetssans. De vil ikke bo hverken for store eller for små kasser og helst ikke i nærheden af rovdyr, der kan stikke benet ind og forstyrre det hele. En vigtig faktor er faktisk udluftning. Lige som med os mennesker, så bruger fuglene sig heller ikke om at være i et hus med meget dårlig udluftning. Eksempelvis kan blåmejser udklække op til 12 under og så bliver der trangt i kassen og dårlig luft, hvis ikke der er god udluftning. Husk også at efterrense gamle redekasser for råd.

Byg selv mejsekasser

I stedet for at købe en færdig mejsekasse, så kan du også selv bygge en mejsekasse. Det er sjovt både for børn og voksne og giver et godt indblik i, hvordan mejserne bo. Ofte kan du få byg selv mejsekasser, der er nemme at samle, hvis du ikke har mod på at måle op og save din egen kasse ud.

Du kan både finde færdige og byg selv-mejsekasser her

Se mere her:

Fuglefoder – en tak for sommerens soundtrack

Den rette dyrehandel giver dig den bedste start som dyreejer

 

Share

Leave a Reply