Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Husk at forsyne din hund med et hundehalsbånd

En hund skal have et hundehalsbånd (foto Petworld.dk)

En hund skal have et hundehalsbånd (foto Petworld.dk)

Et hundehalsbånd har flere funktioner. Den vigtigste funktion er selvfølgelig at have et lille skilt i halsbåndet, hvis din hund en dag bliver væk og ikke kan finde hjem igen. Så skal der på skiltet være indgraveret hundens navn, dit telefonnummer og måske din adresse, så når hunden bliver fundet, kan personen kontakte dig.

Mange hundehalsbånd har også den funktion, at man kan spænde en sele på, så det er nemt at komme af sted på tur med sin hund. De fleste har en let klik-lås, så man uden problemer kan klikke selen både af og på hurtigt og nemt.

Få et personligt hundehalsbånd til din hund

Et hundehalsbånd skal passe til din hund. Har du en lille puddelhund, en mops eller gravhund, så duer det ikke med et hundehalsbånd, der er alt for voldsomt og massivt. Det vil også være for groft at have på for din hund. Vælg i stedet et smalt fint hundehalsbånd i stof eller læder – det vil fungere bedst.

Har du en større hund med nogle flere muskler og kræfter, så kan det være at foretrække med et lidt mere kraftigt halsbånd. Det kan være af små sammensatte metalringe, eller det kan være af noget kraftigt læder. Det vigtigste er, at det sidder godt fast på hunden, og at selen let kan sættes på. Der er generelt rigtig mange muligheder.

Mange kan også godt lide at gøre deres hundehalsbånd personligt. Det kan være, at halsbåndet skal have en speciel farve, eller at det lille skilt, hvor navn og telefonnummer står på, skal være formet som et kødben, et hundehoved eller noget andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan også vælge at få indgraveret et sjovt citat, hundens fødselsdag eller en anden dato, der betyder noget for dig og din hund.

Share

Leave a Reply