Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Hundeudstyr – Træn din hund med et klik

KLIKKER (Foto: petworld.dk)

KLIKKER (Foto: petworld.dk)

Når din hund når en hvis alder begynder det at bliver overflødigt at gå rundt med en stor taske med godbidder, når i går den daglige tur i parken. Hunden kender udmærket kommandoerne og behøver ikke at få en godbid eller belønning hver eneste gang den kommer tilbage til dig, når du kalder. Derimod er ros aldrig for meget. Hunde lever for at opfylde deres ejeres ønsker og ros er helt afgørende for hundens humør. Men indimellem er det nødvendigt med andre metoder. For eksempel, hvis din hund skal gøre en professionel karriere inden for jagt, agility eller lydighed.

På ingen af disse steder er det hensigtsmæssigt, at hunden løber tilbage til dig for at få en godbid eller et klap, hver eneste gang den har gjort noget rigtigt. Her kommer klikkeren ind som det oplagte rose-instrument.

Husk aldrig at skuffe

Ved at give et klik med klikkeren hver gang hunden får en godbid, begynder den at opfatte dem som en og samme ting. Hunden lærer efterhånden at et klik er det samme som en godbid, og den forbinder klikket med ros og belønning. Derfor bliver et enkelt klik med klikkeren nok til at rose hunden, når den udfører en øvelse rigtigt. Det sparer både godbidder og tid. Indimellem bør du dog holde forbindelsen ved lige ved at give godbidder og klik samtidig.

Læs mere om hundeudstyr her.

Share