Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Hunde kan også være allergikere

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Bruger du internettet, biblioteket, gode venner eller dyrlægen, når du er i tvivl om dit kæledyrs velbefindende?

D1er er mange småting i hverdagen som nye kæledyrsejere kan blive i tvivl om. Er det normalt at min hund fælder, at min kat har dårlig ånde, at min fisk virker sløv efter fodring, at min hamster altid putter sig i hamlet, i stedet for at udforske sit bur? Intet er for småt eller for stort at bekymre sig om, når man bare gerne vil udfylde sin forpligtigelse som kæledyrsejer på bedst mulig vis. Hvornår oplever man en hændelse eller en situation så ofte, at man bider mærke i den og vil have den undersøgt til bunds?

Hvad kan man gøre

Fx hvis ens hund klør sig meget, og man har forsøgt sig med loppekure, hvad gør man så? Skal man så slæbe dyret til læge, eller eksperimentere sig frem?

Det afhænger af temperament og til dels pengepung. Og selvfølgelig omfanget af problemet. Men i første omgang kunne man måske undersøge om hunden er allergisk overfor noget i dets daglige foder, eller i naturen. I dette tilfælde er det en god idé at opsøge professionelle, da de kan teste for overfølsomhed, lidt á la de prik-test som vi mennesker gør brug af.

Share

Leave a Reply