Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Feliway – når din kat skal føle sig tryg

Har du det nødvendige katteudstyr? (foto petworld.dk)

Har du det nødvendige katteudstyr? (foto petworld.dk)

Din kat skal have det godt – altid. Også selvom I som familie flytter et nyt sted hen, og den skal vende sig til nye omgivelser. Forestil dig, hvordan du som barn havde det, når du ikke vidste, hvad der skulle ske. Det kan være, I er flyttet, du er startet i en ny skole og skal møde nye mennesker.

Sådan har en kat det også, når den skal et nyt sted hen. Den skal også lære området at kende, møde andre katte og føle sig tryg.

 

Tryghedsspray

Blandt andet gør katte det, når de kommer et nyt sted hen, kan det gøre katten stresset og urolig. For at den skal føle sig tryg, kan du spraye med tryghedssprayen fra Feliway, som udleder den duft, katte udskiller fra deres kinder, når de er trygge. Du bruger simpelthen bare sprayen, når I flytter et nyt sted hen, og når katten kommer, føler den sig tryg allerede fra første dag.

 

Der findes to slags af sprayen. Den enkelte spray bruges et kvarters tid, inden katten introduceres til det nye sted. Det kan være, hvis den skal ud i bilen og køre langt, så kan du spraye det ind i katte-boksen eller måske i bilen, sådan at den ikke føler sig utryg ved at køre bil.

 

Den anden slags spray er en såkaldt ”diffusor”. Denne sættes i en stikkontakt og kan holde op til 30 dage. En sådan kan være en god ting at have i et helt nyt hjem, hvor alt er nyt for alle, og hvor det er nemt for katten at føle sig utryg. Den er også god, hvis der er flere katte i hjemmet.

 

Fordi sprayen virker forebyggende, kan du undgå at katten ”urinerer” alle steder i hjemmet – altså at den markerer sit territorium. Derudover kan du undgå stresset adfærd, som at den er urolig og kradser i møblerne og den slags.

 

Læs mere om tryghedssprayen fra Feliway her og køb den allerede til din kat i dag. 

 

Se også:

Skab trygge rammer for din hund med allergi

Bekæmp lopper med capstar vet til din hund

Share

Leave a Reply