Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Få hjælp til hunde med allergi

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Lad ikke din hund gå rundt med allergi (foto: petworld-vet.dk)

Hunde kan ligesom mennesker blive ramt af allergi. Dette kan ligesom hos mennesker, være til stor gene i hverdagen. Hunde reagerer anderledes på allergi end mennesker, men hvis de kaster op eller har diarre så kan det meget vel være tegn på, at der er noget galt. Der er selvfølgelig hjælp at hente, så din hund ikke skal lide. Der findes flere forskellige former for allergi blandt hunde, og dette kan du læse mere om her.

Lær at spotte symptomerne

For at kunne behandle din hund, er du nødt til først at spotte om den har symptomer på allergi, og i så fald hvilken slags der er tale om. Er du i tvivl om din hund lider af allergi, så vær opmærksom på hvis din hund er klør sig meget eller slikker sig på poterne. Derudover kan det ofte ses på hundens hud og pels, hvis den har en reaktion. For eksempel kan der komme blæredannelser, fortykkelse af huden eller en mørkfarvning af huden. Hvis din hud får betændelse eller bakterieinfektion, kan dette også godt være et tegn på allergi. Gå derfor altid til dyrlægen, hvis din hund opfører eller ser anderledes ud end den plejer.

Hunde med allergi kan hjælpes gennem den rette kost

Ligesom mange mennesker har en madallergi, så er dette også noget der kan ske for hunde. Det er derfor vigtigt at finde årsagen til allergi, så dette fremover kan udelukkes i kosten. Ofte er det proteinet i hundefoderet, der får hunden til at reagerer. Her kan det hjælpe for eksempel at erstatte kylling (hvis det er det din hund reagerer på) med oksekød og omvendt. Det kan også være, at din hunds mave ikke reagerer godt på korn. Så skal du have fat i kornfrit foder. Det kan også være, at problemet er støv- og pollenallergi. Så forhør dig altid ved dyrlægen, hvis du mistænker en allergi.

Klik her, for at se mere om behandling af allergi

Læs mere om allergi her:

Hunde diarré kan skyldes allergi eller sygdom

Google disse tre ord og find et svar: Allergi hund medicin

 

Share

Leave a Reply