Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

En hundesele er god for din hund

En hundesele med reflekser hjælper i mørket (foto Petworld.dk)

En hundesele med reflekser hjælper i mørket (foto Petworld.dk)

Din hund skal luftes så meget som muligt. Den er fra naturens side skabt til at leve i det fri, og den har derfor brug for at røre sig og stimuleres. Det er vigtigt, hvis du vil have en sund og glad hund. En hundesele er klart at foretrække på disse daglige gåture, og det er der flere gode grunde til.

Hundeselen er langt mere skånsom for din hund, fordi hele dens krop aflaster. Med et normalt halsbånd bliver nakke og halsmuskulaturen meget belastet, hvilket kan give din hund gener og være usundt for dens led. Du kan sammenligne det med en god rygsæk med støtte til vores ryg eller en tung skæv skuldertaske. Den vil give os ondt i nakken!

Med hundeselen fordeles trækket fra hundesnoren som sagt i hele kroppen, og har du en hund, der har tendens til at trække, og som du godt kan holde, så er en hundesele derfor en god ide.

Find en god hundesele

Der er mange udbydere med mange forskellige hundeseler. Opsøg en forhandler og afprøv hundeselen. Her kan du også få gode råd til, hvilken sele der vil passe din hund bedst. Det kan være en god ide altid at starte med en hundesele til din hvalp, inden den har lært at gå pænt i snor. Din hvalp skulle gerne få den bedste start på livet og blive glad for at gå ture med dig.

På vores breddegrader bliver det hurtigt mørkt. Det kan være nødvendigt at lufte hund på mørke morgener og aftener. Her bør du have en hundeseler med reflekser, så din hund kan ses af både biler og cyklister. Kører du selv i bil, så ved du, hvor vigtigt det er at kunne se fodgængere, og da din hund går på alle fire, er lav og hurtig, da kan det være svært at se den fra bilen.

Find en hundesele her: http://www.petworld.dk/products/liner-seler–halsbaand.aspx

Share

Leave a Reply