Left Hand

En blog for alle kæledyrs elskere

Din kat har brug for kattefoder af god kvalitet

Din kat bør ikke spise hvad som helst, køb kvalitetsfoder. (foto petworld.dk)

Din kat bør ikke spise hvad som helst, køb kvalitetsfoder. (foto petworld.dk)

Der er mange glæder forbundet med at have kæledyr. Det giver et lille ekstra medlem af familien, og det kan lære alle i hjemmet om, hvordan man passer et dyr og tager sig godt af det. Dette indebærer naturligvis også, at der er nogle praktiske ting, der skal gå op i en højere enhed. For eksempel har man pligt til at give sit kæledyr mad at spise. En skat skal have kattefoder, en hund skal have hundefoder og så videre.

Det er egentlig ikke fordi kattefoder er nogen videnskab i sig selv. Det kan det dog godt gøres til med stor gavn til følge, især når man tænker på, at mange kæledyrsejere ikke er tilstrækkeligt informerede omkring, hvilket kattemad der er godt at vælge, og hvad der er mindre godt. De tænker måske, at det bare handler om at katten har noget at spise, og så længe den ser ud til at være mæt og tilfreds, så er alt som det skal være.

I virkeligheden er der stor forskel på det kattefoder, man kan købe nede i supermarkedet, og så noget af det, der kan købes fra bredt anerkendte varemærker. Det forholder sig på samme måde med kattemad som det gør med mad til mennesker. Selvom der er meget mad at købe i supermarkedet, og man sagtens kan overleve på det hele, så ved vi jo godt, at det ikke er alt sammen, der er decideret godt for os.

Faktisk kan man få livsstilssygdomme af dårlig kost. Det samme kan en kat, hvis den i længere tid bliver fodret med kattefoder af dårlig kvalitet. En kat har også brug for bestemte næringsstoffer og vitaminer. Man vil hurtigt opleve forskellen, hvis man køber kattefoder fra producenter som Royal Canin, hvor man kan få foder, som er beregnet specielt til ens egen kat. Det kan påvirke dens energi, men også dens udseende og opførsel!

Køb godt kattefoder her: http://www.petworld.dk/products/kattefoder.aspx

Share

Leave a Reply